Gyógytornászom rendelő
Szolgáltatás

Milyen panaszok esetén érdemes gyógytornászhoz fordulni?

Az állandó rohanás és kapkodás miatt, az emberek többsége hajlamos arra, hogy elhanyagolja saját magát. Sajnos ennek komoly következményei lehetnek, amiket jobb lenne alapvetően megelőzni. A feladat nem annyira bonyolult, csak figyelni kell a test jelzéseit, majd azokra reagálni. A mozgás sok esetben megoldást kínál, a baj csak az, hogy pont ez az, amire nincs idő. A megváltozott életmód, a nyugatias szokások és munkakörülmények miatt, egyre többen vannak, akik ülőmunkát végeznek.

Amíg régen az a tendencia volt, hogy a nehéz fizikai munkát végző személyek voltak leginkább kitéve a sérülések kockázatának, addig ez alapjaiban megváltozott, hiszen a sok órán át tartó ücsörgés olyan terhet ró a gerincre, ami kicsit sem természetes. Hiába a kényelmes fotel, a hátfájdalmak gyakorisága megnőtt. A Gyógytornászom rendelő szerint több olyan panasz van, amivel már érdemes lehet gyógytornászhoz fordulni. Öröm az ürömben, hogy legtöbbször elkerülhető a komoly orvosi beavatkozás, mert a személyre szabott mozgásterápia révén, célzottan szüntethető meg a konkrét kiváltó ok.

Ehhez azonban kell a szakemberek segítsége. A tünetek a kéztő vagy a sarokcsont fájdalmától terjedhetnek a háton keresztül, egészen a vállig vagy a fejig. Voltaképpen egyetlen testrész sem marad ki a sorból, amit a gyógytornával valamilyen formában ne lehetne kezelni. Természetesen azt sem szabad elfelejteni, hogy nem mindig ez rá a biztos megoldás. Pontosan ezért, a szakemberek arra törekednek, hogy pontos iránymutatást tudjanak nyújtani. Ha úgy látják, a gyógytorna nem segít, akkor tovább irányítják a pácienst.

Egy előzetes felmérés alapján felállítják a diagnózist és elkezdődhet a kezelés. Gyakran már az első alkalom is sok pozitív eredménnyel kecsegtet. Ha konkrét panaszról van szó, amilyen a lumbágó, az isiász vagy éppen a teniszkönyök, akkor nem kérdés, hogy hová éri meg fordulni. Amennyiben csak fáj valahol és feltételezhető, hogy a gyógytorna segít, akkor is megéri felkeresni a Gyógytornászom rendelő munkatársait. Eljött az ideje az egészség megőrzésére fordítani a hangsúlyt!