amazon papagáj
Vásárlás

Remek házi kedvenc az amazon papagáj

Ha úgy döntünk, hogy egy tollas kedvencet fogunk beszerezni otthonra, akkor érdemes alaposan megfontolni, melyik faj mellett voksoljunk. Az amazon papagáj középútnak minősül a kicsi testalkatú hullámos és a nagyméretű ara fajok között. Rendkívül játékos, kedves, bár néha hajlamos zsörtölődni, főleg akkor, ha elhanyagolják a vele való foglalkozást.

Ez kiküszöbölhető olyan módon, hogy párban lesz tartva, így az unatkozástól és a csipkelődésitől sem kell tartani. Az amazon papagáj kiváló beszédkészséggel rendelkezik és az intelligenciája is magas. A majmokhoz, delfinekhez hasonlítják ilyen téren. Voltaképpen úgy kell elképzelni, mint akire mindig figyelni kell. Ami pedig az etetését illeti, azon sok múlik.

Mivel a vadon élő fajok széles palettán válogathatnak, így változatos étrendet kell biztosítani. Az arapapagaj.hu weboldalon kiváló minőségű termékeket találunk, valamint hasznos tanácsokat arra, hogy mire kell figyelni az igények kielégítéséhez, hogy az amazon papagáj biztosan remekül érezze magát a környezetünkben.