focicipő
Vásárlás

A focicipő – a labdarúgás alapvető sikertényezője

A labdarúgás olyan sportág, ami nemcsak széles körben elterjedt, hanem fiatalok és idősebbek egyaránt élvezik. Különösen a kicsik lelkesednek a futballért, mert nagy példaképeiket szeretnék utánozni. A focizáshoz nemcsak a szórakozás és az élvezet, hanem a megfelelő ruházat is hozzátartozik.

A praktikus mez szett és a sípcsontvédő mellett, a focicipő is a szokásos alapfelszerelés része. A teremben használt futballcipőnek csúszásmentes talpra van szüksége. A szegecsek teljesen alkalmatlanok a beltéri sportokhoz, mivel nem nyújtanak tapadást és károsítják a padlót. A talpnak elegendő tapadással kell rendelkeznie ahhoz, hogy biztos tartást és bizonyos fokú mozgékonyságot biztosítson.

A beltéri használatra szánt focicipőknél a gyártók különös figyelmet fordítanak arra, hogy tökéletesen kényelmesek legyenek és kellemes érzés legyen bennük járni. A fűre vagy műfüves pályára való focicipő, a teremcipővel ellentétben, rövid és hosszabb szegecsekkel van ellátva. Ez optimális tapadást és kiváló labdaérzéket biztosít a játékosnak passzolás vagy rúgás közben.