növények
Vásárlás

Milyen növények kerüljenek a sziklakertbe?

A sziklakert festői látványt nyújt az udvaron. Ugyanakkor problémák forrása is lehet. Érdemes minden részletet, még a legkisebbet is elemezni, mielőtt bármilyen döntést hoznánk. Ez biztosítja, hogy a végeredmény az megelégedésünkre szolgáljon és a munkánk ne legyen hiábavaló.

Milyen növények érzik magukat a legjobban itt? Mit ültessünk a sziklakertbe? A megfelelő növényzet kiválasztása előtt, érdemes figyelembe venni a magasságukat. Az alacsony növekedésű és kompakt cserjék jelentik a legjobb választást.

A sziklakertben jól mutatnak a kúszó, más néven talajtakaró növények. Számos hasznos tulajdonságuk van, mint például a sűrűsödési képesség. Érdemes megjegyezni, hogy ezek a fajták ellenállnak az időjárási körülményeknek.

A kertben lévő cserjék nagyon gyorsan nőnek, így a talaj rövid idő alatt gyönyörűvé válik. A tűlevelűek kiváló választásnak bizonyulnak, mivel jól fejlett gyökérrel rendelkeznek, így védve a talajt az eróziótól. Nem érdemes azonban túlzásba vinni a növények számát, mert 3-4 fajta is elég.