antik könyvek adományozás
Szolgáltatás

Antik könyvek adományozása – Lesz, aki örülni fog nekik!

Hajlamosak vagyunk az évek alatt összegyűlt régi könyveinket felhalmozni, mert érzelmi okokból nincs szívünk megszabadulni ezektől. Előbb vagy utóbb rájövünk, hogy nem ez a megoldás, ilyenkor jöhet szóba a könyvadományozás, hogy mégse kelljen pusztulásra ítéljük a kiadványokat. Több lehetőség is van az antik könyvek adományozására. Kézenfekvő megoldás és társadalmi szerepvállalás szempontjából is hasznosabb, mivel számtalan intézmény van Budapesten és egyéb városokban, ahol örömmel fogadnak több témában is könyvadományokat.

Könyvtáraknak, iskoláknak, fogházaknak, kórházaknak, idősotthonoknak segíthetünk ily módon, ráadásul megszabadulhatunk a fölöslegessé vált kiadványainktól. Amikor megvettük ezeket, akkor nagy hasznukat vettük, pótolhatatlan információkra tettünk szert ezekből, tanulhattunk belőlük, más példányok pedig kedves, szórakoztató témákkal bűvöltek el minket. Biztosan van több olyan is a használt könyveink között, amelyeket kétszer vagy akár többször is elolvastunk, ezért nyilvánvaló, hogy nincs már szükségünk ezekre.

Viszont más emberek nagy hasznukat vehetik, ezért érdemes a könyvadományozás mellett döntenünk. A könyvek elajándékozásában nagy segítségünkre van a Diófa Antikvárium, amivel célszerű felvennünk a kapcsolatot. Így nem lesz szükség arra, hogy könyvtárakat, szeretetszolgálatokat keressünk fel az adományozás érdekében. Az antikvárium mindent elintéz, ráadásul díjmentesen, az általunk megadott címről elszállítja a régi könyveket.

A szakemberek gondoskodnak a régi kiadványok állapotfelméréséről is, valamint eljuttatják azokat a könyvtáraknak és a rászoruló intézményeknek. Ennek a remek lehetőségnek köszönhetően, nem kell kidobnunk szeretett, de fölöslegessé vált régi könyveinket és nagyon jó érzéssel töltheti el a lelkünket az adományozás. Ugyanakkor választhatjuk az antikvárium könyvfelvásárlási szolgáltatását is, így még pénzt is kereshetünk a régi könyveink és papírrégiségeink eladása által. Az antikvárium azonnal felvásárolja a régiségeket készpénzért.