villanybojler
Vásárlás

Remek megoldás vízmelegítésre a villanybojler

Akár új ház építéséről, akár felújításról beszélünk, nagyon fontos kérdés, hogy milyen megoldást választunk a használati meleg víz előállítására, hiszen ez a döntés hosszútávra szól. Manapság a környezetbarát, megújuló energiát hasznosító berendezések mellett, még mindig nagy szerepet kap a klasszikus vízmelegítő, a villanybojler is.

A gyártók a legmodernebb szigetelési technikával látják el a készülékeket, aminek köszönhetően a hőveszteség minimálisra csökkenthető. További előnye még a hőveszteség csökkentésének szempontjából, hogy általában a fogyasztási hely közelében helyezik el a készüléket belső helységben, így a csőrendszerben keletkező hőveszteség is minimálisra csökken, továbbá a külső hatásoktól védve megnő a készülék élettartama.

A villanybojler abból a szempontból is jó választás lehet, hogy olcsóbb, mint a gázbojler, ott is alkalmazható, ahol nincsen gáz, az ára kedvezőbb a gázbojlernél, a kiépítési költsége pedig nagyon kedvező. Komfortos a használata, mert az akár 80 Celsius fokos víz azonnal a rendelkezésünkre áll a tartályból. A villanybojler nyílt és zárt rendszerhez egyaránt alkalmazható készülék.

A hagyományos és a modern WC tartály

A fürdőszoba, WC használati tárgyainak kiválasztása sokszor külön odafigyelést igényel, már csak a helykihasználás szempontjából is. Mindennapjaink fontos kiegészítőjét képezi tehát a WC tartály. Több típus közül választhatunk függően attól, hogy a fürdő, WC kialakításából adódóan számunkra melyik verzió a legpraktikusabb.

A leginkább elterjedt megoldás a hagyományos, különálló tartály, amelyet a falon kívülre kell elhelyezni. Ez lehet felső, illetve alsó elhelyezésű. Az előbbi maximálisan helytakarékos megoldás a WC csésze fölött, az utóbbi a WC csésze mellett helyezkedik el.

Esztétikus kialakítása miatt kedvelt megoldás a monoblokkos WC tartály, ahol a WC csészére van ráültetve a tartály. A legmodernebb kialakítás a falon belüli WC tartály, itt a készülék el van rejtve a szemünk elől, csak egy nyomógomb panel árulkodik arról, hogy a falsík mögött található a tartály.