omega 3 vitamin
Vásárlás

Omega 3 vitamin a jó koleszterinszintért

Az Omega 3 zsírsavak „egészséges zsírok” és támogatják a szív egészségét. Az egyik legfontosabb előny a trigliceridek csökkentése. Az Omega 3 vitamin hozzájárul a szervezet összes sejtjének megfelelő működéséhez. A sejtmembránok létfontosságú részét képezik, segítik a szerkezet kialakítását és támogatják a sejtek közötti kölcsönhatásokat.

Bár minden sejtnek fontosak az Omega 3 vitaminok, de nagymennyiségben koncentrálódnak a szem és az agy sejtjeiben. Ezek a termékek számos potenciális jótékony hatással bírnak a szív- és érrendszer egészségére. Az egyik legfontosabb előny, hogy segítenek csökkenteni a trigliceridszintet. A túl sok triglicerid a vérben (hipertrigliceridémia) növeli az érelmeszesedés kockázatát és ezen keresztül növelheti a szívbetegségek és a stroke kockázatát.

Ezért fontos a trigliceridszintet ellenőrzés alatt tartani. Ezen kívül az Omega 3 vitamin segíthet a HDL, vagyis a jó koleszterinszint emelésében és a vérnyomás csökkentésében, ezért nem fogja megbánni, ha kipróbálja.