agglegénypálma
Vásárlás

Igazi túlélő az agglegénypálma

A Zamiopálma a gyönyörű, dekoratív lombozatáról ismert. Kevés gondozást igénylő szobanövény, ami nagyon ellenálló az elhanyagolással és a kedvezőtlen körülményekkel szemben, ezért is kapta az agglegénypálma nevet.

Természetes körülmények között ez az érdekes példány Afrika keleti és északkeleti részén található, ahol száraz éghajlat uralkodik. Az agglegénypálma elegáns belsőépítészeti dekoráció. Főleg levelekkel díszített szobai virág, aminek a zöldje feldobja a lakások és a középületek belső tereit. A növény fő díszítő értéke a húsos, tojás alakú, fényes, szép sötétzöld színű levelei. Ezek rövid levélnyélen állnak, váltakozva helyezkednek el, a vízszintesen növő vastag szárakon. A Zamiopálma nem nő túl erőteljesen, évente 3-7 új, fiatal levelet hoz.

Nagyon ellenálló a kártevőkkel, valamint a víz- és fényhiánnyal szemben. A növény edényekben és lapos cserépben érzi magát a legjobban. A fiatalabb növényeket évente, míg az idősebb példányokat 2-3 évente kell átültetni. Az agglegénypálma a félárnyékos helyeket kedveli, bár a nagyobb árnyékot is jól tűri.