gmo mentes
Vásárlás

A GMO mentes táplálkozás fontossága

Az egészséges táplálkozás eléggé tág fogalom, van azonban néhány tényező, amit mindenképpen szem előtt kell tartanod, ha azt szeretnéd, hogy az elfogyasztott táplálék valóban a szervezeted jólétét szolgálja.

Ilyen feltétel, hogy az étel, amit magadhoz veszel, GMO mentes legyen. Ha nem vagy egészen tisztában azzal, mit takar ez a három betű, akkor ideje megtudnod! Ez nem más, mint a géntechnológiával módosított organizmus rövidítése. Így már nem nehéz kikövetkeztetned, hogy a GMO mentes termék ennek ellentétje, vagyis nem tartalmazza azt a magokba, illetve zöldségekbe, gyümölcsökbe mesterségek körülmények között beültetett DNS-t, ami a növényeket permetezés nélkül is ellenállóvá teszi a különböző kártevőkkel szemben.

Magyarán, a GMO mentes alma vagy körte belül nem mérgezett, a kívülről rászórt növényvédő szertől pedig egy alapos mosással megtisztítható. Ha szeretnél minél egészségesebben táplálkozni, érdemes szétnézned a lisztmix.com internetes oldalon, ahol glutén- és laktózmentes alapélelmiszerek gazdag tárházából is válogathatsz.