nyugdíj előtakarékosság
Szolgáltatás

Nyugdíj előtakarékosságok: milyen hozamokra lehet számítani?

A jövő elég kiszámíthatatlan és rejtélyes dolog, amire nem lehet elégé felkészülni. Az ember igyekszik megtenni minden tőle telhetőt és aztán reméli, hogy jó döntéseket hozott. A jelenlegi társadalmi berendezkedésben, ami az egyik legfontosabb tényező, az az anyagi jólét. Pénzért majdnem mindent meg lehet venni. Amíg az embernek van munkája és kellően jó fizetése, addig gyakran nincs gondja semmi egyébre. De ki tudja mi lesz néhány évtizeddel később? A jelenben lehet megalapozni a jövő kérdéseit.

A nyugdíj egyértelműen meghatározó jelleggel bír, de értéke sok mindentől függhet. Ha valaki nem szeretne szűkölködni, akkor érdemes alternatív megoldásokat is alkalmaznia a megtakarítások eszközlésére. Voltaképpen 3 opcióból lehet személyre szabottan válogatni. Ezek a nyugdíjbiztosítás, az önkéntes nyugdíjpénztár és a nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ). Mind a három fő nyugdíj előtakarékossági formánál mástól függ, hogy milyen hozamokra számíthatsz. Természetesen ez kicsit sem mellékes tényező, hiszen a fő kérdés, hogy végül mennyi jön vissza a befektetésekből.

A különféle típusoknál más-más lekötési feltételek vannak, így aki belevág a takarékoskodásba, számolnia kell azzal, hogy esetenként 10 évre le van kötve a befizetése. Az esetleges adó jóváírások mértéke is eltérő, valamint néhol van, máshol pedig nincs kötelező havidíj. A hozamok mértéke alapvetően a befizetések nagyságának függvényében tud változni. A részletek megismeréséhez jól jön némi pénzügyi előismeret.

Ennek hiányában, ugyanakkor megéri profi szakemberekhez fordulni, akik elnavigálnak a különféle ajánlatok sűrű és kusza dzsungelében. Sajnos gyakori, hogy egyes befektetőcégek munkatársai igyekeznek elkendőzni az esetleges hátrányokat, azzal, hogy az előnyöket helyezik kilátásba. Nem szabad belesétálni ilyen csapdába, ezért jobb olyanokra bízni a feladatot, akik nincsenek elkötelezve egyetlen biztosítótársaság felé sem. A grantis.hu weboldal munkatársai mindig az ügyfelek javát szolgálják. Mivel fókuszban a hitelesség, így bátran rábízhatod magad az itt kapott személyes ajánlatokra.