kismama kabát
Vásárlás

Milyen kismama kabátot vegyek?

A várandósság idején, amikor már a pocaknak nem kényelmes az addig megszokott kabát, dzseki, akkor tanácsos direkt erre a célra készített darabot vásárolni. Főként az első gyermeküket váró anyukák tanácstalanok ebben az esetben, mert nem tudják pontosan, hogy milyen típusú volna ideális számukra. A bboom.hu weboldal remekül összefoglalja a különbségeket az egyes kismama kabát típusok között. Természetes, hogy az első számú szempont a kényelem, illetve a kismamakabát meleg jellege.

Érdemes alaposan körülnézni a kabáttípusok között és a választásnál figyelembe venni, hogy milyen fajtára lehet szükségünk. Megjelenés szempontjából célszerű a modern darabok mellett dönteni, de arra szintén figyelni kell, hogy stílusban passzoljon. Létezik rövid és hosszú fazonú kismamakabát, de például egy alacsony nőnek nem igazán áll jól a hosszú modell. Nekik inkább a rövid fazonú kabát való, valamint azoknak a várandósoknak is, akik sokat utaznak személygépkocsival, mivel ebben sokkal könnyebben tudnak beülni és kiszállni az autóból.

Viszont a magas hölgyek nyugodtan választhatják a hosszú fazonú kismamakabátot, főleg akkor, ha sokat vannak a levegőn, naponta sétáltatják a kutyát, esetleg már van egy gyermek, akivel rendszeresen járnak ide-oda. Aztán a választás függ a további tervektől is. Például a kétfunkciós kismamakabát 2 élethelyzetre kínál megoldást. Először, a terhesség idején kényelmesen belefér a pocak, a szülést követően pedig kényelmes női kabátként lehet hordani.

Ennél a modellnél a ki- és becipzározható kismamabetét jelenti a huncutságot, hiszen használatkor ez megnöveli a kabátot ott, ahol erre szükség van. Hosszú távú megoldást jelentenek ezek a praktikus modellek. De talán a legjobb befektetés mégis a háromfunkciós, kismama- és hordozós kabát. Ezek a fazonok ugyanis már hordozós betéttel is rendelkeznek, tehát egy harmadik élethelyzetben is helytállnak. Így az anyuka nemcsak a kabáttal, hanem a testével is melegítheti a picit a hideg, téli napokon, ha valamerre el kell mennie vele.