CMO epénztárgép applikáció
Szolgáltatás

NTAK jogszabály 2023-tól – Vendéglátósok figyelem!

Magyarország valójában Európa egyik kis ékszerdoboza. Bár, akik itt élnek, gyakran vágynak el és azt gondolják, mindenhol jobb, kivéve a saját hazájukban. Nem meglepő ez, hiszen hosszú évtizedeken keresztül tömték a fejekbe, miszerint a nyugati életvitel az, ami elérendő cél és itthon csak a szenvedés, hanyatlás jelei láthatóak. Amennyiben ez utóbbi valóban így van, akkor annak egyetlen oka van, méghozzá az emberi felfogás.

Egy olyan környezetben, ahol minden feltétel biztosított, mert van elegendő víz, élelem, de még munka is akad bőven, ott egyedül a nézőponton kell változtatni és igazi csodák teremthetőek. Vannak, akiknek ez sikerül, ebből látható, hogy nincs elveszve a remény, csak cselekedni kell. Kormányszinten is igyekeznek megtenni minden tőlük telhetőt az illetékesek. A regionális szintű fejlesztések elvégzéshez azonban adatokra lesz szükség.

A Magyar Turisztikai Ügynökség éppen ezért alkotta meg a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ webes platformot, aminek célja az anonim forgalmi információk begyűjtése, majd azok felhasználásából adódó további bővítések támogatása. Az, hogy miként fog zajlani az átalakulás, egyelőre távolabbi kérdés, mert első körben az előírásoknak kell megfelelni hatékony jelleggel. A CMO epénztárgép applikációja például automatikusan is el tudja küldeni a kötelező riportokat. Igen, ez újabb befektetésekkel jár, amit a cégtulajdonoknak muszáj megfizetniük.

Bár a nagyobb szoftverek alkalmazása már régóta működik, hiszen a különféle szálláshelyek rendre nyújtják a foglalási adatokat, amivel pontos kép alakul ki a különösen frekventált régiókról. A vendéglátás és más turisztikai képviseletek körében bőven elég kisebb eszközök beszerzése, amik egyszerű kezelhetőséget biztosítanak. A befektetés még így is több tízezret jelent, de ezt kifizetve minden jogszabályi előírás lefedhető, megelőzve ezzel a komoly büntetéseket. Az előzetes regisztráció se maradjon el, hiszen ez az alapfeltétele az adatok továbbításának! A cmo.hu weboldalon minden részletre fény derül és kezdetét veheti a felkészülés az indulási időszakra.