homár
Vásárlás

Homár, nem csupán ínyenceknek

A luxus és az extravagancia kulináris szimbóluma rajongók egész seregével büszkélkedhet, akik el sem tudják képzelni az étlapjukat nélküle. Sokaknak a homár a világ legnagyobb ínyencsége. Vannak azonban, akik félve tekintenek rá és távolságtartóak.

Ezek az érzések valószínűleg tudatlanságból és az ollóktól való félelemből fakadnak. A homár igényes eleme a tányérnak és elvárja, hogy szigorú etikett szerint bánjanak vele. Általában nem szokták hangosan kimondani, de a múltban a homárt a csirkehúshoz hasonlították. Az ízét azonban semmilyen leírás nem tudja teljes mértékben visszaadni. A puha hús némileg a halra emlékeztet, de tömörebb szerkezetű. Sokkal édesebb, mégis sós utóízt hagy maga után. A legjobb, ha mindenki saját maga győződik meg róla.

Fogyasztható önmagában is, bár általában vajjal és citrommal vagy lime-mal tálalják. Melegen is finom, viszont hidegen szintén tálalható, nagyon jól illik párolt zöldségekhez. A büszke homár mind ízében, mind megjelenésében feldobja a póréhagymából és sárgarépából készült zöldséglevest is.