Forrás: unsplash.com
Szolgáltatás

Mikor sportolhatok a hajbeültetés után?

Ha Ön már részt vett egy hajbeültetési beavatkozáson, és kíváncsi rá, hogy mikor sportolhat legközelebb, akkor kérjük, olvasson tovább! A következő bejegyzésünkből megtudhat mindent a hajbeültetési utáni sportolásról!

Mikor a hajbeültetési utáni sportról beszélünk, fontos tudnunk azt, hogy milyen jellegű mozgásról van szó. Ugyanis a darts és a kosárlabda is sport (sőt, a sakk is), de természetesen eltérő intenzitásúak, így más szabályok is vonatkoznak rájuk. Míg sakkozni vagy biliárdozni már a beültetés másnapján is lehet, addig a nagy aktivitást igénylő, megerőltető mozgásformákat minimum 2 hétig kerülni kell. Ilyen például a futás, a labdasportok vagy a kerékpározás is. Ha Ön tornázik vagy konditermi gyakorlatokat végez, fontos, hogy hajbeültetés után eleinte felvezető tornákat végezzek, ne a legmegerőltetőbb súlyzós gyakorlatokkal kezdjen. A sportolással azért kell vigyázni az első hetekben, mert a fejbőrben vérbőséget okozhat, és túlzott izzadással járhat, ami hajtranszplantáció után lenne szerencsés. A mozgásformák közül még az úszásra érdemes kitérni. Erre a sportra is ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a legtöbbre, 2 hétig várni kell azzal, hogy uszodába, strandra vagy tengerpartra menjünk, hogy elkerüljük az esetleges komplikációkat.

Ha bármilyen kérdés felmerülne Önben a hajbeültetéssel kapcsolatban a beavatkozása után, készséggel állunk rendelkezésére, keressen minket elérhetőségeink egyikén! Minden páciensünknek ingyenes hajbeültetés utáni orvosi kontrollt biztosítunk.

Minőségi hajbeültetés csak a HIMG hajbeültetési klinikától!

Forrás: unsplash.com