McKenzie torna Budapesten
Szolgáltatás

McKenzie torna Budapesten? Így érdemes nekikezdened

Szomorú tény, hogy sok fiatalkorú is mozgásszervi betegségekben szenved, ami a genetikának vagy pedig a mozgásszegény életmódnak tudható be. Bármi is legyen az oka, a kezelés nem maradhat el, hiszen nem lehet örökös fájdalommal élni. Nem véletlen, hogy a McKenzie torna Budapesten is (0630 505 0503; 1027, Vitéz u. 9.) egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Az eljárás hivatalos nevén a McKenzie-féle Mechanikai Diagnózis és Terápia (MDT), egy nemzetközileg elismert és elfogadott módszer a gerinc- és végtagfájdalmak vizsgálatára, kezelésére.

A gyogytornaszom.hu weblapon megismerheted a terápia pozitív hatásait, megtudhatod, hogy mire számíthatsz egy kezelésen, így nem ér meglepetés, ha a torna mellett döntesz. Ez a gyógytorna módszer minden esetben személyre szabott és célzott módon enyhíti, illetve szünteti meg a gerinc eredetű panaszokat. Leginkább gerincsérv esetén javasolt ez a metódus, de természetesen hatékony a végtagi fájdalmak enyhítésében is.

Lassan és pontosan célszerű végezni a McKenzie torna gyakorlatait, aminek során a gyógytornász és a páciens kölcsönösen együttműködnek. Közben megfigyelik és megértik, hogy mikor melyik testhelyzet, mozdulat a leginkább megfelelő az adott panasz oldására vagy a fájdalom intenzitásának hatékony redukálására. Alapos vizsgálati módszerrel meghatározott különféle testhelyzetek és az ezekben végzett jótékony hatású mozgásoknak köszönhetően, a panaszok már a legelső terápiás alkalom után minimum észrevehetően, de akár lényegesen is enyhülhetnek, a kiváltó ok függvényében.

A McKenzie terapeuta konkrét tornagyakorlatsort állít össze a pozitív változásokat előidéző mozdulatokból, amelyeket aztán otthon is nyugodtan végezhet a páciens. Voltaképpen a módszer lényege az önkezelés, a célja pedig az, hogy a páciens minél előbb egyedül, magabiztosan is tudja végezni a jótékony gyakorlatokat. Így a kialakult egészséges állapot hosszútávon fenntartható, illetve elkerülhető a további állapotromlás. A Gyógytornászom rendelő szakemberei készséggel segítenek mindenben.