szabadalom
Szolgáltatás

Az innováció és a kreativitás bizonyítéka a szabadalom

Egy új termék kifejlesztése gyakran nagy beruházásokat igényel. A szabadalom fontos versenyelőnyt biztosíthat Önnek, mivel általa kizárólagos jogot élvezhet a találmánya kereskedelmi hasznosítására. Ha dokumentálni tudja a találmányra vonatkozó kizárólagos jogot, akkor elrettentheti versenytársait attól, hogy lemásolják vagy kihasználják az innovációját.

Megbízható alapot kap a fejlesztési költségek finanszírozására irányuló tárgyalásokhoz, valamint az értékesítési és licenc megállapodások megkötéséhez. Ily módon, a szabadalom jó lehetőséget nyújt arra, hogy biztosítsa a befektetését és fedezze a termékfejlesztés költségeit. A szabadalmaztatás időigényes és leginkább olyan találmányok esetében alkalmazható, amelyek hosszútávon vannak jelen a piacon.

De legyen óvatos! A leggyakoribb hiba, amit egy feltaláló elkövethet, hogy túl hamar közzéteszi az ötletét, például az interneten. Ha a szabadalmi bejelentés benyújtása előtt nyilvánosságra hozza az ötletét, akkor a találmányát már közzétette. Ez megakadályozhatja a szabadalom megszerzését.