fürdőszoba csempe tisztítása
Szolgáltatás

Gyorsan és hatékonyan megtörténhet a fürdőszoba csempe tisztítása

Az otthonunk nem azért van, hogy legyen, amit állandóan takarítanunk kell, de ettől még érdemes olyakor seprűt és rongyot ragadni, amennyiben igényesek vagyunk a rendre és nem akarjuk, hogy a kosz eluralkodjon mindenfelé. Aminek többnyire nem szívesen kezdünk neki, az a fürdőszoba csempe tisztítása. Általában évente kerül erre sor, de akkor megéri kitennünk magunkért.

Szerencsére megvannak a kiforrott technikák, amivel dolgozhatunk, így nem kell semmit sem feltalálnunk, csak alkalmaznunk a metódusokat. A fürdőszoba csempe tisztítása párásítással kezdődjön. Ennek hatására feláznak a szennyeződések, majd a megfelelő bolti vagy házi vegyszerekkel nekiláthatunk a műveletnek. Ecet, citromlé legyen bekészítve és egy mikroszálas törlőkendő. Gondoskodjunk a jó hangulatról is, hogy könnyebben menjen a munka!

Milyen módon történhet a régi járólap felújítása?

Azok a felületek, amiket rendszeresen használunk kopnak, így idővel érdemes elgondolkodni a továbbiakon. A régi járólap felújítása többféle formában történhet. Az egyik ilyen a teljes burkolat cseréje. Erre többnyire akkor kerül sor, amikor már a máz felpattogzott, esetleg repedezettek a lapok. Amennyiben csak a felület kopott meg, akkor vannak alternatív módok, amilyen a festés.

Ugyanúgy lehet ezeket az építőanyagokat újraszínezni, mint a falakat. Természetesen speciális, kimondottan erre a célra kialakított készítményekre lesz szükség, de a végeredmény garantált. A régi járólap felújítása kitér a fugára is. Ez is színezhető, de akár teljes ki lehet kaparni, majd ismét fugázható a választott árnyalattal.

A kárpit tisztítás házilag gyorsan megoldható

A kanapék, fotelok és más heverők gyakran vannak bevonva szövettel, de ezek könnyen koszolódhatnak. A bőr ebből a szempontból kifejezetten előnyös, mert nem szívja be a nedvességet, de a kárpit tisztítás házilag okozhat nehézségeket. Természetesen ez is csak gyakorlat kérdése. Amennyire csak lehet, meg kell előzni a pörkölt szaft, vörösbor, kávé kiömlését az ilyen helyekre, de amennyiben ez már megtörtént, akkor sem kell kétségbeesni.

A boltokban számos kiváló termék kapható a probléma orvoslására. A főnyeremény a gőzzel működő gépek, amikkel a kárpit tisztítás házilag igazán gyerekjáték. Fapados megoldás a szódabikarbóna, de ez is kiszedi a foltokat elég gyorsan. Legközelebb pedig legyünk óvatosabbak!

A lefolyótisztítás házilag így is lehetséges

A hanyagság gyakran oda vezethet, hogy sokat kell bosszankodnunk. Érdemes ezt megelőzni némi odafigyeléssel. A lefolyótisztítás házilag precízen elvégezhető, de jobb, ha erre sor sem kerül. Első lépésben használjunk szennyfogót, ami meggátolja a nagyobb szemcsék bejutását a csövekbe, amik ott gondot jelenthetnének. A másik pedig, hogy lehetőleg kerüljük az olajos anyagok beöntését a mosdóba és mosogatóba. Amikor még nincs nagy gond, akkor a forró víz is csodákra képes.

Komolyabb dugulásnál már megéri kibontani a szifont, de amennyiben mélyebbre megy a lerakódás, akkor ecettel, citromlével, szódabikarbónával lehet eredményes a lefolyótisztítás házilag. A pumpálás szintén megoldást nyújthat, de a csőgörény vásárlására is van lehetőség, ami már valódi „nehézfegyver” ebben a harcban.