zero waste konyha
Vásárlás

A zero waste konyha nem álom többé

Úgy döntöttél, hogy fenntarthatóbbá teszed az otthonodat? Akkor a zero waste konyha felé összpontosítsd a figyelmedet! Az élelmiszerek csomagolásai, a műanyag tárolóedények, a papírtörlők és a szalvéták, valamint a vegyszerekkel teli tisztítószerek között ez a helyiség sok lehetőséget rejt magában, hogy környezetre káros hely legyen.

A zero waste konyha felé való haladás több, mint a műanyag zacskók lecserélése vagy a palackozott vízről való leszokás. Nagyon sok más módon is csökkentheted a hulladék mennyiségét, mind a szervetlen, mind a szerves hulladékot, mindössze néhány változtatással a napi rutinjaidban. Például, ha nem szeretnél többé annyi olajat vagy egyszer használatos sütőpapírt használni sütés közben, fektess be egy újra és újra felhasználható szilikon sütő szőnyegbe.

Ez több száz darab pergamenpapírt helyettesíthet és megakadályozza, hogy az ételek a tepsihez tapadjanak. A zero waste konyha megvalósítható. Amennyiben lépésről lépésre haladsz, pillanatok alatt hulladékmentes konyhád lehet.