tölgylevelű hortenzia
Vásárlás

A tölgylevelű hortenzia ültetésének követelményei

A sokféle virágfajta közül csak néhányat használnak a kertek és a parkok beültetésére. A tölgylevelű hortenzia a kerttervezésben egyáltalán nem gyakori. Számos fajtáját nagyon megviseli a téli hőmérséklet és a hosszú, kemény teleket rosszul viselik. Ez a virág azonban dekoratív és bármilyen zöld tájat képes megszépíteni.

Egyik ismertetőjele, hogy szokatlan alakú levelekkel rendelkezik, valamint hosszan és szépen virágzik. A tölgylevelű hortenziát erőteljes és kemény hajtások, többrétegű levelek borítják. Ezek a levelek a tölgyfa leveleire hasonlítanak és megközelítőleg 20 cm hosszúak, a lomb sötétzöld árnyalatú, ám ősszel színét erős vörösre vagy lilára változtatja.

Ez a fajta június közepétől szeptember közepéig virágzik. A kicsi virágok hatalmas csokrot formálnak, ami egyes fajtáknál eléri a 30 cm hosszúságot is. A tölgylevelű hortenziának számos népszerű fajtája van, amelyeket leggyakrabban a kertépítéshez használnak. Ültetéséhez olyan helyet kell választani, ami megfelel a növény által támasztott követelményeknek.