budaimozgasfejlesztes
Szolgáltatás

Miben tudnak segíteni gyerekeknek a homloklebeny gyakorlatok?

Agyunk számítógépe a homloklebeny, más néven frontális lebeny. Itt történik a problémamegoldás és a végrehajtandó feladatok összerendezése. A budaimozgasfejlesztes.hu linkre kattintva minden szükséges információt elolvashat arról, hogy hogyan tud segíteni a fiatalabb generációnak is ez a mozgásfejlesztő módszer.

Ezek a szakemberek által összeállított mozdulatsorok kezdetben egyszerűbb, majd később összetettebb elemekből állnak és segíteni tudnak nemcsak gyermek-, de felnőttkorban is a koncentráció, a memória javításában. A gyerekek tanulási képessége az általános iskola harmadik osztályától válik igen fontossá.

Amennyiben a szülők vagy az óvodai nevelők időben észreveszik valamilyen probléma fennállását, mint amilyen például a tanulási nehézségek mellett az autizmus, az ADHD formájú figyelemzavar vagy más magatartásbeli, esetleg érzelmi gond, érdemes felkeresni az ezzel a témakörrel foglalkozó terapeutát.

A tréningvezető először elbeszélget a szülőkkel azon célból, hogy feltérképezze, merre keresendő a hiányosság, majd felméri a gyermek idegrendszeri állapotát is. A homloklebeny torna hasonló az alapozó edzéshez azzal, hogy további elemeket is alkalmaz.

A folyamat során ingerlésre kerül a frontális lebeny területe és a több területre is ható gyakorlatoknak köszönhetően, jelentősen javítható a beszédkészség, a gondolkodás és az általános mozgáskultúra szintje. Mindez jelentős mértékben segít a gyerekeknek és igény esetén a felnőtteknek is a gondolkodásuk rugalmasabbá válásában és ezáltal abban is, hogy napirendjük rendszeresebb, viselkedésük pedig kiegyensúlyozottabb legyen.

A fizikai gyakorlatok mellett, ez a típusú tréning a verbális feladatok elvégzését szintén magában foglalja, ezáltal hozzájárul a mozgás megtervezéséhez, összerendezéséhez, a többi agyi terület munkájának koordinálásához, a memória fejlesztéséhez. Ezek mellett, az alkalmazásával sikeresen tud a terápián átesett gyermek többféle gondolkodási műveleteket is elvégezni, mint amilyen az analízis és a szintézis.