Vásárlás

A természetes illóolajok rövid bemutatása

Teljesen világos, hogy a különféle illóolajok miért annyira népszerűek manapság. A sokoldalúságának hála, a teafa illóolaj az egyik legtöbbet alkalmazott termék, ami a naturális összetevőinek köszönhetően, számos pozitívumot garantál. A sikert az adja, hogy ez közel 100 szerves alkotóelemből áll. Tudományosan is igazolva van, számtalan kutatást követően, hogy a teafa illóolaj a szervezet működését segítő kivonat. A teafa illóolaj bemutatásakor mindenképp említést érdemel a teafa.

Ez egy nagyjából 8 méter magas fa, aminek a levelei kicsik és keskenyek. Ez krémszínben virágzik és Ausztráliában honos. Az ausztrál őslakosság már a 18. századtól előszeretettel alkalmazta a leveleiből készült olajt. A teafa illóolaj a világ számos részén a bőrgyógyászatban, nőgyógyászatban és a fogászatban nélkülözhetetlen kivonat. Sőt, a háztartásban a fehérnemű higiéniában is használt, illetve a vizes helyiségekben előforduló penész, rovarok, élősködők elűzésére, a háziállatok ápolására és parazitáik eltávolítására szintén alkalmazzák. Ezek mellett, ez az anyag úgy pusztítja a kórokozókat, hogy közben az egy cseppet sem károsítja a szöveteket és a nyálkahártyát sem. Azonban a természetes illóolajok közül nemcsak ezt lehet előszeretettel használni, hanem még megannyi helyzetben. Ott van például a babérolaj, ami segít az emésztési problémák, étvágytalanság megoldásában, illetve a megfázás, influenza és mandulagyulladás tüneteit is képes kezelni.

Nem szabad megfeledkezni a muskotályzsályákról sem, ami hatásosnak bizonyul a szorongás és depresszió ellen, illetve szabályozni tudja a menstruációt és enyhíti az azt megelőző kellemetlen tüneteket. A kutatók szerint, ez még az ekcéma ellen is beválik. A természetes illóolajok bemutatásakor nem maradhat ki az eukaliptusz sem. Ez bizonyítottan lejjebb viszi a magas lázat, illetve segít a megfázás, az influenza, a hörghurut és az arcüreg gyulladás tüneteinek enyhítésében. Mivel a természetes illóolajok ennyire sokoldalú szerek, ezért nem meglepő, hogy aki csak teheti, kipróbálja a különféle problémák kezelése érdekében.