vagyonmegosztás
Szolgáltatás

Valóságos háborúvá válhat váláskor a vagyonmegosztás

Sokan abba a rózsaszín felhő által beterített, gyakran téves állapotba igyekeznek ringatni magukat, hogy a házasság maga az öröm és kéjutazás. Amíg ez igaz lehet a kezdeti időszakra, addig egyáltalán nem az több évtized távlatából. Az érzelmek elég könnyedén megváltozhatnak, főleg akkor, ha befigyel egy harmadik fél is. Ha megtörténik a baj, akkor jön a kérdés, hogyan megy váláskor a vagyonmegosztás? A házasság ideje alatt közösen szerzett vagyon elosztása elég sok bonyodalmat tud okozni.

Szerencsés helyzet, ha ilyenkor nem súlyosbítja a helyzetet még egy vagy több gyerek is, hiszen az további problémákat jelenthet. Elég ez esetben csak az anyagiakra koncentrálni, amelyek lehetnek ingatlanok vagy adott esetben ingóságok egyaránt. Mint a legtöbb esetben, úgy itt is megvan arra a lehetőség, hogy a felek közös elhatározásból jussanak egymás igényeit kielégítő megállapodásra. Ebben az esetben, a kérdésre a válasz, hogyan megy váláskor a vagyonmegosztás, csupán annyi, hogy rendkívül egyszerűen. Persze általában nem ennyire rózsásak.

Vagyonmegosztás bíróság közbeavatkozásával

Amennyiben nem oldható meg egymás között az értékek felosztása, akkor következik a jogi procedúra. Szintén szerencsés helyzet, amikor van házassági vagyonjogi szerződés. Ilyen esetekben sem okoz fejtörést, hogyan megy váláskor a vagyonmegosztás, hiszen annak paragrafusokba foglalt menete lesz. Viszont, ha nem volt előzőleges megállapodás, mindenki azzal akar a másik félnek minél nagyobb fájdalmat okozni, hogy a lehető legtöbbet elveszi tőle, ilyenkor csak a bíróság tud rendet teremteni.

Mindenképpen jól jön egy profi jogi képviselő, aki jártas az ilyen jellegű viták rendezésében. A vidakovics.hu weboldalon a hasznos információk mellett, a tapasztalt képviselet is megtalálja. Innentől kezdve pedig, a hogyan megy váláskor a vagyonmegosztás kérdésre jön is a megoldás és az Ön kilátásai sokkal jobbak lesznek. Ne hagyja magát kisemmizni, hanem védje a saját érdekeit minden lehetséges eszközzel, még akkor is, ha ezt olyan személlyel szemben kell megtegye, akit valaha szívből szeretett!