Biztoshely biztosítási portál
Szolgáltatás

Útmutató a lakásbiztosítások fajtáihoz

Ha a lakásbiztosítás lehetőségét mérlegeljük, nagyon fontos, hogy a szerződés paramétereit úgy állítsuk össze, miszerint az a valóságnak megfelelő védelmet nyújtson egy esetleges káresemény alkalmával. Célszerű több biztosító ajánlatát összehasonlítani, de ebben az esetben ne csak az árat vegyük figyelembe! A Biztoshely biztosítási portál weboldalán további hasznos információkat találhat a lakásbiztosításokról. A weboldalon 12 biztosítói ajánlatból választhatjuk ki a leginkább megfelelőt.

A biztosítási portál szakértői mindenben a rendelkezésünkre állnak, kötésben, váltásban, telefonos vagy üzenetes megkeresés esetén. Ingyenes és teljes ügyintézést biztosítanak. Egy megbízható lakásbiztosítás megkötése elengedhetetlen a mai világban, hiszen ez számos elemet tartalmaz. Kártérítést fizet robbanás, villámcsapás, viharkár, árvíz, felhőszakadás, tűz, kő- és földomlás, földrengés, jégverés, idegen tárgy vagy jármű ütközése esetén.

De tartalmaz kiegészítő termékeket és fedezeteket is, mint például villámcsapás másodlagos hatása, családi balesetbiztosítás, családi életbiztosítás, felelősségbiztosítás, csőtörés, vezetékes vízkár, üvegtörés, rablás, vandalizmus, betöréses lopás stb. A felsoroltakon kívül, biztosítónként léteznek eltérő plusz szolgáltatások is, mint a hűtött élelmiszerek megromlása, indokolt zárcsere költségvetése, bankkártya eltulajdonítása esetén csere. Amikor valaki hitel segítségével vásárol ingatlant, a bank alapfeltételként írhatja elő a lakásbiztosítás megkötését.

A hitellel terhelt ingatlan esetén a lakásbiztosítás kedvezményezettje a bank lesz, ami azt jelenti, hogy nagyobb káresemény után a biztosító elsőként a bank követelését fizeti ki. Persze, ez csak az ingatlanban bekövetkezett károk esetében van így, az ingóságokat nem érintheti. Nem kötelező a lakásbiztosítást a bak által prezentált 1-2 biztosító ajánlatából kiválasztani, hanem máshol is megköthetjük a szerződést. A biztoshely.hu weboldalon lévő díjszámító rendszer segítségével is választhatunk.