nyugdíj
Szolgáltatás

Tényleg ilyen egyszerű a nyugdíj mértékének a kiszámítása?

Nagyon sokan, főleg a fiatalabb generáció tagjai úgy gondolják, hogy a jelenlegi jövedelmüknél kisebb összegből is sikerül majd megélniük a nyugdíjas éveikben. Éppen ezért nem is foglalkoznak azzal, hogy megpróbálják kiszámolni az idős korukra várható jövedelem összegét, pedig kellene, ami ráadásul viszonylag egyszerű. Már az életkorod és a nettó fizetésednek a megadása is elég ahhoz, hogy kiszámolhasd a nyugdíjadnak a mértékét. Ezt megteheted a civishir.hu weboldalon, mert ezen a portálon elérhető az online nyugdíjkalkulátor.

Néhány kattintás után megbízható információhoz juthatsz azt illetően, hogy milyen összegű nyugdíjra számíthatsz majd. Jó ezt tudni előre, mert az évek múlásával az emberek egyre többet költenek az egészségük megőrzésére, illetve ki tudja, hogy mennyibe fog kerülni majd a mindennapi megélhetés. Sőt, azt gondolnánk, hogy a nyugdíjas személyeknek már nincs szükségük ruhára, cipőre, új berendezési tárgyakra, a törlesztő részleteket is régen kifizették.

De ez nem minden esetben van így, ezért minden korban és élethelyzetben szüksége van mindenkinek megfelelő jövedelemre. Az, hogy mekkora nyugdíjra számíthatsz az államtól, több dologtól is függ. Annak, aki nem mozog otthonosan az olyan kifejezések között, mint szolgálati idő vagy degressziós sávhatár, tanácsos az előre kalkulálás egyszerűbb módját választania. A weboldalon könnyen megy ez a dolog, mindössze az életkorodat és a nettó fizetésedet szükséges megadnod ahhoz, hogy megkapd az eredményt.

Viszont arra feltétlenül készülj fel, hogy a kapott összeg valószínűleg megdöbbentő lesz! Elkeseredés, reménytelenség helyett azonban érdemes nyugdíjbiztosításban gondolkodnod, ami egyfajta megtakarítással kombinált életbiztosítás, ami mellé állami támogatást is igénybe lehet venni. Ezzel a lehetőséggel sokat tudnál tenni a saját érdekedben, hogy semmiben ne kelljen majd hiányt szenvedned, ha nyugdíjas leszel. Azért is lényeges dolog ez, mert biztosan nem akarod a gyermekeidet olyan helyzetbe hozni, hogy azt érezzék, segíteniük kell.