Dacia Lodgy felni
Vásárlás

Mire szükséges odafigyelni a Dacia Lodgy felni megvételekor?

Kétségtelen, hogy a jól megválasztott keréktárcsa a verda dísze lehet, ami után sokan megfordulnak az utcán. A választáskor persze nem szabad figyelmen kívül hagyni a Dacia Lodgy felni praktikus, használható, a működést elősegítő tulajdonságait. Mégiscsak egy olyan tartozékról van szó, ami a gumival együtt nagymértékben kihat a járgány teljesítményére, főleg a gyorsulásra és a fékezésre.

A Dacia Lodgy felni kiválasztásakor tehát érdemes olyan mellett dönteni, amit a verda el is bír. Minden kocsinál, így a Dacia esetében is, a gépkönyvből kiderül, hogy milyen határok között lehet mozogni a tárcsavásárláskor.

Ha valaki nem akar a megszokottnál nagyobb Dacia Lodgy felni mellett dönteni, illetve hallani sem akar a kisebbről, akkor fontos odafigyelnie a nívóra. Mivel a kínálat óriási, ezért a figyelmetlenségből, nemtörődömségből adódóan rosszul dönteni sajnos könnyebb, mint sokan gondolják.

A Dacia Lodgy felni beszerzésekor nem árt megjegyezni a sokak által tényként kezelt helyzetet, miszerint a neves keréktárcsa gyártókban meg lehet bízni, hiszen az évek, az évtizedek során sokszor bizonyították, hogy a magas színvonalra törekednek. Arra persze figyelni kell, ha a kiszemelt tárcsát az amerikai piacra gyártották, mert megeshet, hogy nem rendelkezik jóváhagyással az európai piaci forgalmazáshoz.

Mire kell figyelni az Opel Astra K alufelni megvételekor?

Ha az európai ország előírási rendszere szerint jóváhagyták az adott tárcsát, akkor azt három betűjel jelöli majd. Elég csak egy betűt keresni az Opel Astra K alufelni esetében. A legtöbbször nem jellemző, hogy mind a három fent van és gyakran csak kettőt tüntetnek fel. A három betűkód, amire érdemes odafigyelni, az a KBA, VIA és JIL.

Tehát, ha ezek közül bármelyik szerepel az Opel Astra K alufelni belsejében, akkor az azt jelenti, hogy legális, Európában is alkalmazható cserealkatrészről van szó. Ha már a betűkről van szó, akkor egyéb jelölésekkel is rendelkezhet az Opel Astra K alufelni. A PCD az osztókörátmérőt jelenti, mm-ben. Jelölhetik a rögzítőcsavarok számát is, például így: 5×112