pampafű
Vásárlás

Télen-nyáron pompás a pampafű

A magyar kertek ma már rejthetnek magukban olyan szépségeket, amiket egykor csak messzi tájakon láthattunk. A rózsaszín bugavirágzatú pampafű olyan, akár egy valóra vált álom, a különleges szépségű növények kedvelőinek. Bár a lenyűgöző külsejű fű őshazája Brazília, Argentína és Chile, ma már itthon is egyre több kertet tesz még varázslatosabbá.

Nem titok, hogy azért is választják sokan, mert a gondozása nem kifejezetten nagyigényű. A talajigényét tekintve sincs semmilyen teljesíthetetlen feladat, hiszen mindössze jó minőségű virágföldet javasolt tenni az ültető gödörbe.

A pampafű vízigénye közepes, de nem veti meg a rendszeres öntözést. A fényigénye magas, a napos helyet kedveli, kifejezetten bírja a száraz, meleg időjárást. Külön plusz érv az ültetése mellett, hogy a betegségekkel, kártevőkkel szemben jó az ellenálló képessége.

A pampafű örökzöld, ezért télen is megörvendeztet az egyedülálló küllemével. Karácsony környékén díszvilágítással is dekorálhatjuk. A gardencentrum.hu webshopból kifogástalan állapotban szerezhető be.