szórófej öntözés
Vásárlás

Szórófej öntözés többféle módon

Azt már mindenki tudja, hogy a locsolórendszerek mennyire hasznosak és praktikusak, azonban a technikai kulisszatitkokat sokan nem ismerik. Azt például tudjuk, hogy mit takar a szórófej öntözés megnevezés? Nos, tisztázzuk először is azt, hogy mik azok a szórófejek! Ezek az öntözőrendszer legfontosabb elemei, hiszen a közvetlen vízkibocsájtásért felelősek.

Mivel többnyire a gyep öntözésére szolgálnak, általában a füves területeken vannak jelen. Azt is érdemes tudni róluk, hogy több változatuk is létezik. A különböző típusokból pedig mindig jól kell választani ahhoz, hogy a rendszer hatékonyan működjön. A szórófej öntözés tehát többféle lehet.

Megkülönböztetjük a spray, rotoros, valamint rotátor fúvókával felszerelt változatokat. A spray szórófejek a kifejezetten tagolt területeken használatosak, vagy ott, ahol a távolságok jellemzően 5 méteren belül vannak. A rotoros szórófej öntözés nagyobb, általában gyepes területek öntözésére a legalkalmasabb. A rotátor fúvókával felszerelt típusok pedig ötvözik a spray és a rotoros együttes előnyeit.

Az automata locsoló nemcsak praktikus, hanem környezetbarát megoldás is a növények vízellátására

A víz az egyik legértékesebb erőforrásunk. Az automata locsoló használata felettébb kényelmes módja az öntözésnek és a gazdaságos locsolás kulcsa is. A környezetünkért pedig sokat tehetünk azzal, ha takarékosan bánunk a vízzel. A kézi locsolással meglehetősen sok vizet elhasználunk, olykor mondhatni pazaroljuk is, természetesen az akaratunkon kívül.

Talán azt kevesen tudják, hogy a modern automata locsoló csak annyi vizet használ fel, amennyi szükséges és akkor, amikor kell. Ezzel nemcsak a környezetünkért tehetünk sokat, de a vízszámlánk karcsúsága érdekében is.

Az automata locsoló esőérzékelője, illetve az eső-fagyérzékelője blokkolja a vezérlő automatikát, ezért egészen biztosan nem lesz majd felesleges öntözés. Nincs feleslegesen elpocsékolt víz, fáradtságos munka este és reggel, de még pollen sem. Van ellenben üde, tiszta levegő a kertben, amiben nemcsak a növények érzik jól magukat, hanem mi, emberek is.