elektromos krossz motor
Vásárlás

Nem véletlen az elektromos krossz motor népszerűsége

Nem csupán bringákból, de a motorokból is vannak elektromos változatok. Például az elektromos krossz motor és az enduro változatok igazán népszerűek lettek az elmúlt években, nem csupán a világ számos pontján, de Magyarországon is. Miért annyira kedveltek ezek a járművek? Az elsődleges előnyük mindenképp a csendes és kellemetlen szagok nélküli működésben rejlik.

Olyan helyeken is lehet krosszozni, krosszpályát kiépíteni, ahol amúgy a benzinesek zaja miatt nem lehetne. Az elektromos krossz motor tehát ezen sport zöldebb opcióját jelenti. Az e-terepmotorok használata jóval kényelmesebb, hiszen nem kell váltani. Egy kis gyakorlással a kuplung hiányát is könnyen kiküszöbölheti az ember az elektromos motor nyomatékával.

A benzinesekkel összehasonlítva, már csak azért is jobb ez, mert az elektromosra mindig lehet számítani, vagyis az mindig beindul és remekül teljesít. Megvehető az elektromos krossz motor kisebb tömegű, alacsonyabb ülésmagassággal rendelkező típusa, ami nagy kedvenc azok körében, akik egy normál motorral nem igazán tudnak megbirkózni.