Kerékpárok minden mennyiségben
Vásárlás

Milyen a jó kerékpár gumi?

Nemcsak a méretet kell nézni a külső kiválasztásakor. A recézettség legalább annyira fontos, hiszen van olyan kerékpár gumi, amit kizárólag aszfaltra terveztek. Természetesen a keményebb teremre szánt változatok is fontos részét képezik a kínálatnak.

Ezek jobban megállják a helyüket a földutakon. Jobb a defektállóságuk is, viszont a nagy recék miatt az aszfalton elég hangosak. Hogyha nem szeretnénk állandóan cserélgetni a kerékpár gumit, akkor válasszunk olyat, ami minden évszakban megfelel.

Ehhez jól kell bírnia az extrém meleget, hiszen nyáron az aszfalt nagyon felmelegedik, ami lágyítja a kerékpár gumi szerkezetét is, ezáltal nehezebbé válik a haladás.

A terepen is jól kell szerepelnie, hiszen bármikor kerülhetünk laza, poros, sáros, kavicsos talajra. Ha nem megfelelő a kerékpár gumi, akkor elég nehéz lesz a haladás, különösen abban az esetben, hogyha gyenge a defektállósága. Nem valami kellemes a semmi közepén belsőt cserélni, feltéve ha egyáltalán vittünk magunkkal. A Continental, Maxxis, CST, Rubena, Schwalbe, Kenda népszerű és minőségi márkáknak számítanak.