kézi permetező
Vásárlás

Mikor érdemes kézi permetezőt vásárolni?

A tavaszi időszak, de még a nyári is javában a kertészkedés fantasztikus örömével látja el a gazdákat. Áldás, ha van otthon egy kisebb terület, amit teljesen igényre szabottan lehet alakítani. Elég csak minimális kreativitás és gondoskodás, hogy az elengedhetetlen alapanyagok némelyike megtermelésre kerüljön. Legyen az burgonya, tök, uborka, paradicsom vagy éppen paprika, de még sok más zöldségfélét is lehet veteményezni. Mielőtt nekikezdenél érdemes az összes fontos kiegészítő eszközt beszerezned a boldogulás érdekében.

Habár ma már többféle permetezőgép közül is lehet választani, kisebb kertek esetén bőven megéri, ha kézi permetezőt választasz (forrás: profibarkacs.hu). Miért van egyáltalán szükség erre a termékre? Egy elég szomorú tendencia, hogy a kapa helyett a legtöbben már vegyszerekkel igyekeznek távol tartani a nem kívánt látogatókat a kultúrnövények közül. Ennek elég sok káros mellékhatása lehet, amit olykor már a szakma is elismer.

Ettől függetlenül, még mindig literszámra kerül kijuttatásra számos összetevő, még akkor is, ha arra nem lenne feltelenül szükség rá. Amire viszont érdemes figyelni, azok a különféle kártevők. Ezek lehetnek baktériumok, gombák, rovarok, amelyek ellen olyakor előnyös valamilyen kemikáliát vagy éppen más növények főzetéből készült összetevőt kijuttatni. A lombtrágyák megfelelő adagokban történő kiszórásához szintén hasznos a permetező. Annak függvényében, hogy mekkora területet kell lefedni, gyakran felesleges a hátra vehető kiviteleket választani, hiszen azoknak a térfogata túl nagy.

A néhány literes kézi változatok is tökéletesen ellátják a feladatot. Ezekből szintén akad több kivitel, ezért bőven van miből válogatni. Nem éri meg elkapkodni a döntést, mert a minőségi termékek több éven keresztül kiszolgálják az elvárásokat. Egyszerűen kezelhetőek és az alkatrészek cseréje sem jelent problémát. Amennyiben csak néhány sor borsót vagy káposztát kell kezelni, akkor az egyszerűség és gyorsaság tekintetében teljesen megfizethetetlenek a kézi permetezők. A kedvező ár-érték arány pedig egy plusz indok, ami mellettük szól.