gluténmentes kenyeret
Vásárlás

Miért ne sütnél otthon házi gluténmentes kenyeret?

Régebben a kenyérsütés csínját-bínját szinte minden háztartásban ismerték, hiszen nem a boltból vásárolták meg, hanem a háziasszonyok készítették el családjuknak. Mondhatni minden héten sütöttek kenyeret. Ma ennek a tudománya már lassan kihalófélben van, hiszen sokan úgy gondolkodnak, hogy minek kínlódni vele, ha egyszerűbb megvásárolni?! Kicsit bonyolultabb a helyzet, ha gluténérzékeny vagy, mert akkor nem biztos, hogy olyan könnyen beszerezheted a boltokból. A schaer.com weboldala szerint 10 egyszerű lépésben is ki lehet sütni egy friss, forró házi gluténmentes kenyeret.

Vagyis, ha nem találsz az üzletek polcain, akkor elkészítheted saját magad. Nyilván, hogy kissé időigényesebb, mint a bevásárlás, meg talán fárasztóbb is, viszont garantáltan jobban ízlik majd, elvégre mégiscsak a fáradozásod eredménye lesz. Ennek egyik előnye, hogy kicsit megismerheted a kenyérkészítés fortélyait, amiről eddig lehet, hogy semmit sem tudtál.

A másik előnye, hogy bővítheted a gluténmentes szakácsismereteidet, ami kétségtelenül jól jön a továbbiakban, hiszen bármikor elkészíthetsz olyasmit, amit nem tudsz beszerezni. A legkellemesebb előnye pedig, hogy végre ehetsz kenyeret, vagyis nem kell többé megfosztanod magad ettől a kulináris élvezettől. Tehát, ha szeretnél belevágni, akkor első lépésként kattints a schaer.com weboldalra, ahol megtalálod a szóban forgó receptet! Nyilván nem árt először végigolvasnod, mert csak így tudod majd meg, hogy milyen alapanyagokra lesz szükséged.

Ezt követően gyűjtsd össze a hozzávalókat! Nem igazán szerencsés, ha közben derül ki, hogy valami alapvető dolog hiányzik. Amennyiben minden megvan, nekiláthatsz a tészta dagasztásának, majd sütésének. Természetesen ez a recept nemcsak abban az esetben hasznos, ha Neked van problémád a gluténnal. Szeretteidet, ismerőseidet, barátaidat egyaránt meglepheted egy vacsora alkalmával a ropogósra sült, finom, gluténmentes kenyérrel. Garantáltan értékelni fogják ezt a gesztust, vagyis egy ilyen recept még a kapcsolataid megerősítésében is segít.