Budai Szemészeti Központ
Szolgáltatás

Lézeres szemműtét szemészeti magánrendelőnél: ezek a kezelések közti különbségek

Rengeteg ember keresi fel a különböző magánrendelőket, ha a látásával kapcsolatosan észlel valamilyen problémát, hiszen ezeknél a központoknál nem hosszú a várakozási idő. Gyakran előfordul, hogy operációra van szükség ahhoz, hogy az éleslátását visszanyerje a páciens, ami a magánrendelők esetében pénzbe kerül. A Budai Szemészeti Központban (06 1 240 6334, 1126 Tartsay Vilmos u. 14) is többféle lézeres szemműtét kezelést végeznek pácienseken. Mindegyik biztonságos, és az elvárt eredményt szintén hozza, csak a regenerálódási időben és az árban különböznek.

A PRK az az eljárás, ahonnan a lézeres látásjavító műtétek világhódító útjukra indultak. Ennél a műtétnél a szemész szakorvos mechanikusan távolítja el a szaruhártya felső részén található hámsejteket, ezután végzi el a lézeres dioptriakorrigáló beavatkozást. A páciensek számára ez a fajta operáció jár a legtöbb kellemetlenséggel, és amíg a végleges látásélesség kialakul, addig eltelhet akár 6 hónap is.

A páciens több napig is hiányozhat a munkából, és bár ez a legolcsóbb eljárás, nem biztos, hogy ha mindent számításba veszünk, ezzel járunk a legjobban. Az érintésmentes Zero-Touch beavatkozás esetében már nem a műtő orvos végzi el a felső hámréteg eltávolítását, hanem a lézer, ami a dioptriát is kezeli. A lebenyes szemműtétekhez képest, eme eljárás után hosszabb időt vesz igénybe a teljes regenerálódás, bár hamarabb kitisztul a látás, mint a PRK után.

Ez a lézeres szemműtét már többe kerül az előzőnél. A LASIK eljárás során a szakorvos lebenyt hoz létre egy speciális eszközzel, a szaruhártya megfelelő rétegében. A dioptriajavító beavatkozást ezt felhajtva végzi el. Igazán kíméletes módszer, aminek nyomán a tökéletes éleslátás néhány órával a kezelés után kialakul. A FEMTO lézeres szemműtét a legdrágább mind közül, ugyanakkor ez a legmodernebb is. A kezelés során két lézert használnak a műtét végrehajtásához. Itt a LASIK eljárásnál megismert lebenyt egy speciálisan erre a célra kifejlesztett lézer alakítja ki. A regenerálódási idő ennél a beavatkozásnál a legrövidebb.