A mediátor segít
Szolgáltatás

Lelki támaszt is nyújt a válási mediátor

ítEgy esetleges válás az egész családot megrázza, nemcsak az érintett válófélben lévő embereket. Egy válási mediátor a lelki támasz nyújtásán kívül, megoldást is próbál találni a felmerülő kérdésekben. Ha a felek már beadták a válópert, akkor célszerű még a tárgyalás előtt megegyezésre jutni. Segíthet a válási mediátor a gyermek elhelyezésben, a szülői felügyeleti joggal kapcsolatban, illetve vagyonmegosztási vitákban. Egy jó szakember képes a hivatalos témákban meggyorsítani a közös megegyezést, ezek mellett lelki támogatást is biztosít.

A válás egyik félnek sem könnyű és kellemes, viszont egyszerűbb lesz az utat végigjárni, ha mindkét fél arra törekszik, hogy veszekedések és sárdobálások nélkül sikerüljön megoldani a felmerülő problémákat. Ez nagyon fontos a közös gyermekek szempontjából is, hiszen gyakran ők a valós elszenvedői az egész folyamatnak. A válási mediátor természetesen nem beszélhet senkinek a falakon belül elhangzottakról, hiszen titoktartás kötelezi.

A személye és a hangulatos környezet elegendő alapot nyújt, hogy mindenki könnyebben el tudja fogadni ezt az új élethelyzetet. Azonban a mediációval a magánéleti kérdéseken kívül, megoldást nyújthatunk a gazdasági élet területein is. Az üzleti meditáció során képzett szakember közvetít a felek között, így meggyorsítható a probléma megoldása. Ezek lehetnek cégeken belüli konfliktusok, mint például tulajdonosi viták, a munkaszervezésből adódó vagy együttműködési zavarok.

Idetartoznak még a különféle cégek között ellentétek, a kártérítés, szerződések körül kialakuló nézeteltérések. Az üzleti mediáció olyan esetekben is segíthet, ha a munkáltató és a munkavállaló között van vita vagy munkahelyi balesetből származó kártérítéskor. Az üzleti mediáció során a feleknek lehetőségük van arra, hogy a nézetkülönbségeiket nyugodt környezetben, egy kommunikációs szakember támogató vezetésével vitassák meg. A bírósági tárgyalások akár évekig is elhúzódhatnak. Ha figyelembe vesszük a vele járó kiadásokat is, akkor biztosak lehetünk benne, hogy egy mediátor munkadíja, vagyis az üzleti mediáció költséghatékonyabb megoldás lesz.