női papucs
Vásárlás

Ilyen a kényelmes női papucs

Ha az elegáns megjelenésre hajtanak a hölgyek, akkor általában a magassarkú mellett döntenek. Amikor azonban a komfort a lényeg, a női papucs a befutó. Ugyanakkor, annak érdekében, hogy a lábbeli valóban megadja a várt kényelmet, fontos bizonyos szempontokat figyelembe venni a vásárláskor.

Először is nem szabad túlságosan magas sarka legyen ennek, hiszen ha túl nagy a szintkülönbség a sarok és az előláb között, akkor nagyobb terhelés lesz a harántboltozaton. Mindez azonnal érezhető kellemetlenséghez vezet, ami idővel fájdalommá alakul át. A hozzáértők szerint, az ideális magasság nem haladhatja meg a három centimétert.

A sarok kiemelése nélkül az Achillesz ín is húzódhat. Nyilván a teljesen lapos sarkú női papucs sem megfelelő, hiszen ekkor az Achilles ín nagymértékű terhelést kap. Mindez pedig fájdalomhoz, gyulladáshoz és egyéb kellemetlenségekhez vezet.

A legrosszabb lábbeli az, amelyiknél a harántboltozat már annyira lesüllyedt, hogy kívülről nézve a boltozat szinte már megszűnik. Az ilyen lábbelit semmiképp sem tanácsos megvenni. A viseléskor egyből érzi az ember, ahogy a lábujjak túlságosan merevek és feszített állapotban vannak.

Esztétikus és tartós a női bokacsizma

Ősszel, de még télen is előkerülnek a rövidszárú csizmák. A hölgyek szeretik a női bokacsizma mutatós jellegét, illetve azt, hogy szinte bármilyen ruhadarabbal passzol. Ha lehűl az idő, akkor érdemes búcsút inteni a vékonyabb lábbeliknek, amelyek már nem képesek melegen tartani a lábfejet.

Helyettük a divatos, kellemet sugárzó kiegészítőket tanácsos választani, hordani. A női bokacsizma segítségével a tél dere egy pillanatig sem fog keserűséget okozni. De milyen szempontoknak kell megfeleljen az ideális csizma? Nyilván a külső mellett egyéb tényezőkre is szükséges odafigyelni.

Gondolni kell a külsőre, a kialakítás módjára, a megmunkálás milyenségére is. A praktikus tulajdonságokat is fontos számításba venni, ugyanis csak úgy lehet maximálisan elégedett a termékkel a vevő, ha az nem csupán a szépérzéknek, hanem a fizikai elvárásoknak is maradéktalanul megfelel.