Franciaágy
Vásárlás

Hogyan válasszon a franciaágyak közül?

Az alvás minősége kihat az egész életünkre, így nagyon fontos, hogy az jó minőségű, pihentető legyen. Ennek egyik alapvető feltétele, hogy a franciaágyak végeláthatatlan rengetegéből, a számunkra megfelelőt válasszuk ki. Ennek a legegyszerűbb módja, ha két nagyon egyszerű dolgot szem előtt tartunk. Jó legyen a méret és megfelelő legyen a matrac.

Előbbi esetben természetesen az is fontos, hogy mekkora fér be a szobába, viszont ne feledkezzünk el arról sem, hogy elég hosszúnak kell lennie a magasságunkhoz mérten. Szerencsére, franciaágyak ma már 220 centiméteres hosszban is kaphatóak, ennél pedig a többségnek már nem nagyon kell nagyobb. A matracválasztást meghatározza az egészségi állapotunk, illetve a súlyunk is. Persze fontos az is, hogy megfelelő keménységű legyen, azonban vigyázzunk, ha túl puhára esik a választásunk, az nem tesz jót a gerincnek.

Franciaágyak saját beszerelt matraccal is kaphatóak, viszont a legjobb mégis az, ha különállóként van, hiszen ez lehetőséget biztosít egy esetleges cserére még akkor is, ha az ágykeretet megtartjuk. Bár sok hálószobából száműzött példány a televízió, sokan preferálják, hogy ott is legyen. Köztes megoldást nyújthat a médiatároló, ami egyszerre ápol és eltakar.

Diszkréten fedi el a csúnya kábelköteget, ami a különböző elektromos eszközök működéséhez és egymáshoz csatlakoztatásához szükséges és egy csapásra rendezetté varázsolja a területet. Az sem elhanyagolható szempont, hogy van olyan médiatároló, aminek ajtaja van, így nemcsak az előbb említett kábelek, de akár a TV is elrejthető. Ez egy igen minimalista megoldás, ami egyre több háztartásra jellemző. A modern elegancia és minimalista stílus jegyében készült kreációk igazán hasznosak, ráadásul esztétikai élményt is nyújtanak. A méretéből adódóan, a szoba egyik központi eleme lesz, így fontos, hogy a stílusa passzoljon a már kialakított enteriőrhöz. Nem lesz majd nagy kihívás megtalálni a megfelelő médiatárolót, hiszen hatalmas választékból szemezgethetünk az egyik legjobb online webshopban.