betoncserép
Vásárlás

Hogyan készül a betoncserép?

Ha új otthon építése vagy a már meglévő ingatlan tetőfelújítása a tervünk, jelentős döntést kell hoznunk a tetőfedő anyag kiválasztásával kapcsolatban. A betoncserép gyakran kerül figyelmen kívül, pedig számos előnye teszi ideális választássá.

A betont évtizedek óta megbízható építőanyagként tartják számon, ami tetőfedésre is kiválóan alkalmas. A beton tetőcserép anyaga cement, víz, folyami homok és az adott színű oxidfesték keveréke. A színadó anyagot már a keverék kialakításakor hozzáadják, így a cserép alapanyaga magában színezett. Az alapanyagok összekeverését a formázás követi, ahol a beton egy sablonban megszilárdul, majd a kívánt méretre vágják. A cserepeket környezetbarát, vízbázisú festékkel fújják le, így alakítják ki a külső színét.

Szárítás után védőréteget kapnak, ami megóvja a káros külső tényezőktől. A betoncserép kitűnő víz- és fagyállósággal rendelkezik. A nem porózus szerkezet gondoskodik a csapadék elvezetéséről: nincsenek benne vízcseppek, amik elősegíthetnék a fagyás okozta károsodást vagy a kopást.