Szolgáltatás

Fogimplantátum versus foghíd

Amikor valamilyen probléma miatt kihúzásra kerül az egyik fog, akkor érdemes minél előbb pótoltatni. Ide kattintva eldöntheti, hogy magának melyik fogászati kezelés a legalkalmasabb. A foghúzásnak számos következménye lehet, amivel számolnia kell az orvosi beavatkozást követően.

Mivel a fogsor hézagossá válik, így evés közben a szomszédos fogak nagyobb terhelésnek lesznek kitéve. Ez akár odáig is fajulhat, hogy azok elmozdulnak a helyükről vagy egy rossz rágási mozdulat hatására letörnek a széleiken. Az elveszített fogak helyén csontleépülés is elkezdődhet, aminek szintén sok negatív hatása van, többek között megakadályozhatja a későbbi implantáció beültetését. Ha a frontfog kerül kihúzásra, akkor megváltozhat a beszéde, hangképzése is. Amennyiben Önnek is fontos a szép mosoly és az egészséges szájüreg, akkor minden bizonnyal szeretné megóvni az ép fogait a károsodástól.

A modern technikáknak köszönhetően, erre több megoldás is létezik. Hagyományos esetben a fogorvosok a híd beépítését szokták javasolni. Ezzel a módszerrel tökéletesen megvalósítható egy vagy két fog pótlása. Mivel ennek többféle variációja is létezik, ezért egy alapos vizsgálatra van szükség ahhoz, hogy a szakember el tudja dönteni, melyik a legideálisabb megoldás az adott helyzetben. A foghíd esetében a szomszédos fogak szolgálnak a pótlás rögzítésére.

A páciensekben gyakran felmerül a kérdés, hogy mi történik, ha a pillérként szolgáló fogak is megsérülnek, szuvasodnak? Ebben az esetben sajnos előfordulhat, hogy új hidat kell készíttetni. Ebből az okból kifolyólag sokan inkább az implantátum beültetése mellett döntenek, ami sokkal esztétikusabb és megbízhatóbb eredményt nyújt. Mivel az eljárás hosszadalmas, ezért szükséges a fogorvos többszöri felkeresése. Az implantátum csavarral kerül rögzítésre, ami a természetes anyagának köszönhetően, idővel tökéletesen beépül a szervezetbe. A legtöbb esetben gond nélkül alkalmazható ez az újfajta módszer és akkor is hatékony megoldást nyújt, ha csak egyetlen fog pótlására van szükség.