Bloomberg Tier 1 napelem
Vásárlás

Ezek alapján készül a Bloomberg Tier 1 napelem rangsor

Az alternatív energia növekvő népszerűségének egyik következménye a piac gyors telítődése az új gyártók termékeivel. A Bloomberg Tier 1 napelem listát is ez a tendencia hívta életre. Habár a fotovoltaikus modulok köre megsokszorozódott, de a legtöbbjük teljesítményével kapcsolatban a valós információk hiánya nagyban megnehezíti a megfelelő berendezések kiválasztását. Ez arra késztette a potenciális vásárlókat, hogy megbízható információ-forrásokat keressenek a panelekről és azok gyártóiról.

A legrangosabb ezek közül a világhírű amerikai pénzügyi és elemző cég, a Bloomberg Tier 1 napelem besorolása. Az ügynökség elemzői számos hivatalos forrásból származó információ alapján elemzik az összes napelemgyártó gazdasági tevékenységével kapcsolatos adatokat. Az eladásokat, a termékek mennyiségét és változatosságát, a banki befektetések nagyságát a Bloomberg szakemberei állítják össze és pontokban értékelik. Az eredményül kapott pontszám lesz a gyártó minősítése.

Ez befolyásolja a vállalat helyét a Bloomberg Tier 1 napelem ranglistán. Az EIT Urban Mobility program is figyelembe veszi ezt a rangsort a projektek lefolytatásánál. A hazánkban Európai Innovációs Szervezet néven ismert intézmény partnerei között találjuk Európa leginnovatívabb városait, a nagy potenciállal rendelkező ipari vállalatokat, valamint a kategóriájában legjobb egyetemeket és kutatóintézeteket. Ezek együtt alkotják az Európai Innovációs Szervezet partnerségi hálózatát, közöttük pedig szép számmal találunk Tier 1 besorolással rendelkező napelem gyártókat.

Az EIT egyik fő célja a bolygónk fenntarthatósága a káros anyagok kibocsátásának csökkentése által. Ezt a fenntartható energetikai innovációk támogatásával igyekeznek elősegíteni, amelyek kockázatmentesen biztosítják az ipar működését és olyan úttörő technológiákat kínálnak, amelyek csökkentik az energia költségeket, az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását, munkahelyeket teremtenek és növelik a versenyképességet. Az Európai Innovációs Szervezet kulcsszerepet játszik az energiaipar jövőjét érintő döntésekben is.