Esküvőnk Helyszíne
Szolgáltatás

Esküvői menü összeállítások Budapesten: árak és egyéb hasznos tudnivalók

Amikor sok vendéget hívunk meg, például egy esküvőre, akkor célszerű az ünnepi menüt többféle ételkülönlegességből összeállítani, hogy minden meghívott megtalálja benne a fogára valót. Hiába szolgáljuk fel a hagyományos ételeket, ha azokat nem mindenki szereti, mert akkor csak ímmel-ámmal fogyasztják. Remek összefoglalót találhat az esküvői vacsorával kapcsolatos tennivalókról az Esküvőnk Helyszíne weboldalán. Elsősorban rendkívüli fontossággal bír az ételek kiválasztásán túl, a megfelelően esztétikus teríték és a tálalás. Ételekre, italokra, kávéra egyaránt gondolni kell.

A vendégváró falatok kiválasztása azért nyer rendkívüli fontosságot, mert ezekkel tesszük az első benyomást a meghívottakra. Jó, ha a tálakon többféle és megfelelő mennyiségű finomság fedezhető fel, hiszen vannak, akik hosszú utat tesznek meg azért, hogy részt vehessenek az esküvőn, az úton pedig megéheznek. A vendégváró tartalmát annak függvényében is célszerű összeállítani, hogy mennyi idő telik el az érkezéstől a vacsora kezdetéig.

A hivatalos szertartás, fotózás, szabad program után kezdődhet a várva várt esküvői vacsora. Ez minden esetben hideg előétellel kezdődik, ami rengetegfajta finomságból állhat össze. Lehet zsírjában sült hideg libamáj friss zöldségekkel, padlizsánkrém ropogós kukoricalepényen, füstölt lazacrózsák kapros tormahabbal, füstölt fürjtojás vinnegre mártással, hidegen füstölt pisztráng, Rosé kacsamell-szeletek, grillezett kecskesajt dióval, ribizlizselével és még sorolhatnánk.

Ezt követően a leves vagy levesek felszolgálása következik, és itt szintén többfélét lehet választani. Továbbá a fatálakra vagy svédasztalra való falatok is hatalmas választékból állíthatók össze. A násznép általában nagyon kedveli a grillezett és kemencében sütött húsokat. Az éjféli étkezésről sem szabad megfeledkezni, mert a táncos mulatság alatt a vendégek megéheznek, tehát célszerű valamilyen finomságot felszolgálni számukra. Végül az is lényeges, hogy a távozó vendégeknek legalább egy kis doboz süteményt vagy szelet tortát adjunk.