érszűkület tünetei lábon
Szolgáltatás

Először az érszűkület tünetei lábon észlelhetőek

Örökletes és életmódbéli tényezők miatt alakulhat ki egy nagyon veszélyes, súlyos betegség, az érszűkület. Ez az ér keresztmetszetének szűkülete, ami érintheti az egész szervezetet, de leggyakoribb az, amikor az érszűkület tünetei lábon válnak érezhetővé. Általában gyaloglás, sétálás közben éreznek a betegek a lábikrában vagy a combban erős, görcsös fájdalmat, ami rövid pihenés után enyhül. A jelei között felsorolhatóak még a hideg végtagok, illetve a kékes elszíneződések a bőrön.

Amennyiben az érszűkület tünetei lábon jelentkeznek, akkor minél előbb el kell kezdeni a kezelést, de ami szintén fontos, a gondot előidéző egészségtelen életmód és káros szenvedélyek elhagyását. Az érszűkület megelőzése cukorbetegség esetében kiemelten fontos. Ennek egyik legjobb taktikája a vércukorszint egészséges határok között való tartása. Gyógynövényekkel, gyógyszerekkel egyaránt eredményesen kezelhető a betegség, de kiváló eljárás a mofetta szárazfürdő is. Tehát, ha az érszűkület tünetei lábon mutatkoznak, valamelyiket alkalmazni kell!

Nem könnyű, de kivitelezhető a fekélyes seb kezelése otthon

Semmiképpen sem szabad elhanyagolni a fekélyes sebet, hiszen az borzalmas szövődményekkel járhat. Kezdeti stádiumban megoldható a fekélyes seb kezelése otthon, gyulladáscsökkentő és sebgyógyító hatással rendelkező növények rendszeres használatával. Ezek közvetlenül a sebre helyezhetőek és úgy fejtik ki jótékony hatásukat. Ilyen növényfajta a kamilla és a körömvirág, amelyekből főzetet készítünk és azzal kúrálhatjuk a fekélyes sebet. A fekélyes seb kezelése otthon eredményes lehet még az aloe vera növény nedvével is, továbbá az almaecet, ami vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek a mikrobiális fertőzések kezelésében.

A kókuszolajat már nagyon régóta használják a népi gyógyászatban, tehát ez is nagyon jó, mivel gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású, ráadásul alkotóelemei táplálják a szöveteket. Teafaolajat is cseppenthetünk a kókuszolajba, hiszen ez egy nagyon erős antiszeptikus hatású gyógynövény. Bár ez nem növény, de a méz is optimális arra, hogy fekélyes seb kezelése otthon sikeres lehessen.