akrilfesték
Vásárlás

Egyszerű az akrilfesték használata

A festékek előkészítése régen sok munkát és tudást igényelt, a beszerzésük pedig körülményes, ráadásul drága volt. Aki manapság bútorfelújítással vagy kisebb dísztárgyak készítésével foglalkozik, esetleg képet fest, az akrilfesték óriási könnyebbséget jelent számára, hiszen csak be kell mennie egy művészellátóba vagy hobbi boltba és kiválasztani a kívánt színt.

Az akrilfesték teljesen lefedi a felületet, amire kerül, kevés vízzel hígítható. Száradás után viszont vízállóvá válik, ezért érdemes műanyag edényből vagy lapról festeni, amiről utána lekaparható.

Elég vékony rétegben felvinni, mivel így is jól fed. Hígítani vízzel kell. Terpentinnel, lenolajjal nem ajánlott. Minden akrilfesték dobozán fel van tüntetve, hogy mennyire átlátszó, fényálló és milyen fedőképességgel rendelkezik.

Emellett az is jelölve van, hogy a csomagolásban matt vagy fényes festék található. Ezt a vásárláskor ajánlott figyelembe venni, attól függően, hogy mire szeretnénk használni. A legtöbb alapra felvihető, mivel jól megtapad mindenen.