aranyér szülés után
Vásárlás

Az aranyér szülés után gyógyító eljárást igényel

A leendő kismamák nemcsak a várandósság ideje alatt, de a baba megszületése után is különböző átalakuláson mehetnek keresztül. Az aranyér szülés után kellemetlen tünet lehet, amit kiválthatnak a testi és a hormonális változások egyaránt. E probléma nagy fájdalommal járhat, megnehezíthetve a kismama mindennapjait és gátolva a felhőtlen boldogság átélésében.

Az aranyér kialakulhat a várandósság ideje alatt vagy a szülést követő időszakban. A magzat növekedésével járó hasi nyomás gátolhatja a vér visszaáramlását a vénákba ezért előfordulhat, hogy egyes kismamáknál a várandósság utolsó szakaszában aranyér alakulhat ki.

A szülés után aranyér kialakulásának okai közzé sorolhatjuk a vaspótlás mellékhatását, a székrekedést és az egészségtelen, rosthiányos táplálkozást. A végbélnyílás falában kialakuló vénatágulatok kellemetlen, szúró és fájó tünetekkel jelentkezhetnek és azonnali kezelést igényelnek. Az Aloe vera gyógynövényből előállított készítmények alkalmazása segíthet a szülés után aranyér tüneteinek enyhítésében.