Szabó Kitti okleveles Aviva torna oktató
Szolgáltatás

Aviva tanfolyam nőknek – Miért éri meg vele próbálkozni?

Egy nőnek nagyon sok nőgyógyászati problémája lehet élete során, aminek néha még meddőséghez is vezethetnek. Az Aviva torna által megelőzhetőek a gondok, hiszen ezek a speciális gyakorlatok kiválóan támogatják a női szervek működését. Szabó Kitti okleveles Aviva torna oktató erre is kitér a weboldalán. Ezt a mozgásformát kifejezetten egészségügyi problémák megoldására és megelőzésére fejlesztette ki egy magyar származású fizikoterapeuta, Aviva Gabriella Steiner. A méh és a petefészek optimális működése, a hormonszint egyensúlyba hozása elérhető a torna speciális beszorító és ellazító gyakorlatai révén.

Ugyanakkor beindulnak a szervezet öngyógyító folyamatai, tehát a testünk védekezni kezd a betegségekkel szemben. A torna egyedülálló hatást gyakorol a belső elválasztású mirigyek működésére, ezért is nevezik gyakran hormontornának. Hormonális eredetű problémák megoldására kiváló ez a módszer. A tornán résztvevők gyakorlatilag a saját kezükbe veszik az egészségi állapotuk javítását.

Az Aviva módszer komplex eszköztárának a tornagyakorlatok csak egy részét képezik, ugyanis idetartozik még a helyes légzés, a testhasználat és a táplálkozás tanítása is. Mindezek elsajátíthatóak egy 4 órás tanfolyamon, amire bárki jelentkezhet a valtozasmuhely.hu weboldalon megtalálható elérhetőségek egyikén. Ha ezeket megtanultuk, aztán már végezhetjük is a gyakorlatokat, amikor az időnk engedi. A portálon minden szükséges információt megtalálunk a módszerről, képekkel illusztrálva.

Nem kell megvárni, amíg valamilyen egészségügyi probléma alakul ki, hiszen ezekkel a tornagyakorlatokkal megőrizhetjük az egészségünket. Az edzéssel felserkenthető a vérkeringés az úgynevezett dolgozó zónában, vagyis combközéptől köldökig. Nem is nehéz mozgásforma, hiszen dinamikus medencebillentéseket, csípőforgatásokat, a kézfejek beszorítását, elernyesztését, az akupresszúrás pontok aktív masszírozását foglalja magába. Számtalan előnnyel jár az Aviva torna, ezért érdemes ezzel próbálkozni, úgy megelőzésképpen, mint a gondok megoldásának érdekében.