térdfájdalom
Szolgáltatás

A térdfájdalom leggyakoribb okai

A térd rendkívül nagy terhelésnek van kitéve, ugyanakkor elég sérülékeny is. Nem meglepő tehát, hogy gyakran alakulnak ki olyan sérülések, amelyek következtében térdfájdalom jelentkezik. Mi állhat a térdfájdalom hátterében? Leggyakrabban sérülés. Különböző balesetek, sportsérülések és a túlerőltetés okozza a legtöbb térdproblémát.

A mozgásszegény életmód és az elhízás is növeli a fájdalommal járó ízületi elváltozások kialakulásának kockázatát. A probléma gyökere, hogy az ízületet alkotó csontvégeken a porcos felszín kopni kezd, ami egyrészt fájdalommal, másrészt pedig ízületi gyulladással, duzzanattal és mozgásbeszűküléssel is együtt jár.

Előfordul azonban, hogy bizonyos monoton, munkahelyi vagy egyéb tevékenységek, mint például a folyamatos guggolás vagy állás okozza a túlerőltetést, és egyre gyakoribb az autoimmun eredetű térdfájdalom is. Az autoimmun betegségek minden esetben az immunrendszer túlreakciója folytán alakulnak ki és mindenképpen gyors beavatkozást, illetve szakszerű kezelést igényelnek.

Amennyiben Ön ízületi fájdalmat, térdfájdalmat, gyulladást, ízületi merevséget vagy bármilyen más térdproblémát tapasztal, kérjen időpontot Dr. Domán István PhD csípő- és térdprotézis specialista személyes vagy online konzultációjára!