man bun férfi frizura
Szolgáltatás

A „man bun”: mit kell tudni erről a férfi frizuráról?

Sokan azt hiszik, hogy a man bun frizura csak egy aktuális trend, ami hamar ki fog menni a divatból. Pedig egyre inkább úgy tűnik, hogy ez a séró kiállta az idő próbáját. De mit kell erről tudni? A man bun férfi frizura lényege, hogy a hajat hosszúra növesztik és felkontyolják. Számos változata létezik és mindegyik új fajtával bebizonyosodik, hogy egy nagyon népszerű, igazán divatos, bizony férfias és hosszú élettartamú divatfrizuráról van szó.

Rég túltett ez már egy szezonális trenden, sőt, egy igazi toplistás hajkoronává nőtte ki magát, amire egyre több úriember vágyik. Túlzás nélkül ki lehet jelenteni, hogy a férfi konty az egyik legférfiasabb frizura, de nyilván csakis abban az esetben, ha az jól van vágva. Itt is vannak olyan buktatók, amikre érdemes figyelnie a borbélynak, fodrásznak.

Aki a tökéletes férfi kontyot keresi, ami passzol az arcszerkezetével, nyugodtan ellátogathat az a76.hu oldalra. Sőt, aki ezt a szalont választja, biztos lehet benne, hogy jó kezekben lesz, hiszen a hölgy borbélyok megtalálják és meg is alkotják a tökéletes man bun-t minden egyes férfinak. Érdekességként megemlíthető, hogy egyesek rajongonak ezért a stílusért, míg mások hallani sem akarnak róla.

Aki egyáltalán nem szereti azt, az úgy gondolja, hogy férfinak nem való a hosszú haj, főleg nem a konty. Nos, a helyzet az, hogy a nők nagyobb százaléka igenis férfiasnak, és ha ez még nem elég, vonzónak és szexinek tartja az ápolt férfi kontyot. A hajkorona legfontosabb része, lényege, hogy a hajat szükséges hosszúra növeszteni, mindaddig, amíg abból kontyot lehet csinálni. Meg lehet ezt tenni többféleképpen is.

Lehet egyszerű egyhosszúságú hajra törekedni, de lehet felnyírt is az egész. Persze itt is vigyázni kell a már említett buktatókra. Ha nincs rendben a hajápolás, valaki nem törődik ezzel, akkor bizony egyből igénytelenné válik az egész. Nem vitás, hogy a man bun megköveteli az úriembertől a türelmet és az odaadást. Ami még érdekes, hogy nagyon jól illik elegáns viselethez is a man bun, ha az megfelelő módon van kialakítva, és persze a hétköznapi és sportos öltözék mellé egyenesen tökéletes.