vodka
Étel - Ital

A kitűnő orosz vodka ismérvei

Az évszázadok alatt nagyjából minden nemzetnek megszületett egy-egy itala, ami az ország kincsének és állami italának mondható. Magyarországon ez nyilvánvalóan a pálinka, a lengyel, valamint orosz területeken pedig a vodka. Az utóbbi italt lényegében egyszerű elkészítése, és az alapanyagok gyakori előfordulása tette rendkívül népszerűvé.

Alapvetően az orosz nemzeti ital megalkotásához nincs másra szükség, mint krumplira, esetleg gabonára, vagy bármilyen más magas cukor- és keményítőszinttel rendelkező növényre. Mivel égetett szesz, így az erjesztés folyamata által tud az alapanyagokból alkohol létrejönni. Manapság a különleges ízléseknek megfelelően már találhatunk gyümölccsel és egyéb anyagokkal fűszerezett vodkákat is az italdiszkontok polcain.

Az Absolut vodka példányai között találhatunk őszibarackos, almás, valamint áfonyás ízűt is. Ezek kitűnően helytállnak lehetnek a long drinkek, illetve a koktélok alapösszetevőjeként. Természetesen a hagyományos vodkákból is jócskán találunk minőségi darabokat, úgy mint a Beluga vagy éppen a Ciroc vodka.