Bogácsi Termálfürdő
Szolgáltatás

A Bogácsi Termálfürdő vize fogyasztásra is alkalmas

Magyarország rendkívül gazdag termálvízkészlete világszerte jelentős, európai szinten pedig kiemelkedő. A Bogácsi Termálfürdő vizének nagy része oldott ásványokat tartalmaz, ami gyógyhatásúvá és a fürdésre alkalmassá teszi azt. A gyógyvíz ásványi összetétele kalcium-magnézium és hidrogén-karbonát jelenlétét mutatja.

A kéntartalmú termálvíz különösen erős inger az emberi test számára. A Bogácsi Termálfürdő medencéiben eltöltött idő hatékonyan elősegíti a reumás, ízületi és izom-csontrendszeri megbetegedések gyógyulását, ezenkívül hasznos a csonttörések utógondozásában.

A termálfürdő előnyei kiválóan alkalmazhatóak prosztata-, epehólyag- és májbetegségek, valamint gyomorhurut problémák esetén is. A hidrogén-karbonát belégzése szintén hasznos a hörghurut kezelésében. A kalcium pedig gyulladásgátló hatással bír és kedvező élettani hatást fejt ki azoknál a betegeknél, akik osteoporosisban szenvednek.

A Bogácsi Termálfürdőt szívesen látogatják azok is, akik különböző típusú bőrbetegségekben, például krónikus ekcémában szenvednek. 2001 egy kimagasló jelentőségű év volt a Bogácsi Termálfürdő életében, ugyanis az itt feltörő termálvizet hivatalosan is gyógyvízzé nyilvánították. Az intézmény gyógyászati részlege azóta még szélesebb körű szolgáltatásokat kínál.

De ha úgy dönt, hogy a Bogácsi Termálfürdő páratlan lehetőségei mellett szeretné megismerni a Bükk-hegység természeti csodáit, a hegy közelében lévő borospincéket, a horgásztó vizét is, vagy a kilátóról gyönyörködni a környező tájban, a településen akkor is tárt karokkal várják Önt!