Panthenol
Vásárlás

Tudtad ezeket a Panthenol hatóanyagról?

Az ember gyakran bele sem gondol, hogy mi mindennek van kitéve a megszokott hétköznapi élete során. Tévhit, hogy a kellemetlen hatásoknak a szervezetre nézve csak jól látható és azonnal érezhető jelei vannak, mert gyakran hosszú időn keresztül alakulnak ki a különféle problémák. Nem hasonlítható például egy égési sérülés, a szél vagy napsugárzás által történő bőrkiszárításhoz azonnal, de ez utóbbi is hihetetlenül fájdalmas és zavaró tud lenni. Egészen hihetetlen, hogy mi mindenben tud segíteni a Panthenol.

Ez az anyag voltaképpen a B5-vitamin vagyis a pantoténsav provitaminja. Nagyon egyszerűen csak vizet gyűjt maga köré és már szintetizálódott is a fontos összetevő belőle. Továbbá a koenzim-A molekula létrejöttéhez is szüksége van rá a szervezetnek. A Panthenol tehát egy igen sokoldalú komponens, aminek bőven jut feladat, amint bejut a testbe. A bőr kitettsége miatt, gyakran szenved kisebb-nagyobb sérülésektől.

Ilye lehet egy karcolás, napégés, pattanás okozta kellemetlenség, rovarcsípések és még számos hétköznapi dolog, amire nem is feltétlenül gondolna senki. A megerősítése ennek az elsődleges mechanikai védelmi rendszernek tehát elengedhetetlen. A Panthenol alkalmazásával kiváló eredményt érünk el. A kozmetikai ipar ezen csodafegyvere már több évtizeden keresztül végzi a feladatát. Rengetegféle termékben megtalálható kisebb arányban. A bőrregenerálódást, sebgyógyulást is elősegíti, de ehhez érdemesebb nagyobb dózisban alkalmazni.

A bőr lipidrétegéhez teljesen hasonló szerkezetet alakít ki, amivel az időközi helyettesítésre is alkalmas. Érdemes megemlíteni, hogy a hajszálakra ugyanúgy pozitív hatással van. A vízmegkötő képessége révén nem egyszerűen csak fényesebbé teszi azokat, hanem erősíti és a rugalmasságukat szintén növeli. Nagyon hosszasan lehetne még sorolni, hogy milyen előnyökkel rendelkezik, de érdemesebb inkább próbára tenni a mindennapokban és saját tapasztalatokat szerezni. Amennyiben komolyan érdekel a Panthenol kedvező hatása és szeretnél többet megtudni róla, majd pedig letesztelni, akkor a szepsegcenter.hu oldalon lehetőséged nyílik erre bármikor.