tanulóbicikli
Szolgáltatás

Tanulóbicikli a pozitív élményekért

A biciklizés élményét mindenkinek meg kell tapasztalnia. Az a szabadságérzet, amit a suhanó bicaj tud adni, semmivel sem pótolható, ráadásul egy csomó pozitív hatása is van a tekerésnek. Éppen ezért, a legkisebbeket is érdemes bevezetni ebbe a világba, mégpedig egy tanulóbicikli segítségével. Ez egy pedál nélküli kétkerekű, ami azért előnyös, mert így nem kell az egyensúlyozás mellett még a pedálozásra is koncentrálni.

A kicsik így sokkal könnyebben ráéreznek a kerékpározás mikéntjére és nagy biztonságérzetet ad számukra, hogy bármikor letehetik a lábukat. Azt gondolhatná, hogy a tanulóbicikli után nehezebb lesz átszokni a hagyományos járgányokra, de a tapasztalat azt mutatja, hogy ennek éppen az ellentétje igaz.

Azok a gyerkőcök, akik tanulóbicikli segítségével sajátították el az alapokat, szinte pillanatok alatt megszokják a pedálos változatok használatát is, hiszen az egyensúlyozás már a kisujjukban van és csak éppen a tekerésbe kell belejöjjenek. Ez utóbbi pedig 4-5 éves korban, amikor általában parkólópályára kerül a tanulóbicikli, már többnyire nem jelent semmilyen problémát.