kenőanyag
Vásárlás

Számos hasznos funkciója van a kenőanyagnak

A különféle ipari masinákban és nem mellesleg a gépjárművekben is használt olajok szerepe rendkívül fontos. A kenőanyag lényegében a mechanikai érintkezések, súrlódások valamint a kopások csökkentését segítik elő. Minden gépezet és az összes kenőanyag eltér egymástól valamiben.

Az utóbbinak számos speciális összetevője lehet és gépfüggő, hogy éppen milyen adalékanyagra van szükség a megfelelő működéshez, ami magába foglalja a kivételes üzemi viselkedést, illetve a teljesítmény maximalizálhatóságát, ezáltal a motor vagy bármilyen más szerkezet élettartama jelentősen megnő. Bármilyen terhelésről és hőmérsékletingadozásról legyen szó, a kenőolajnak tartania kell, tehát igen nagy a jelentősége az ellenálló-képességének.

A védelmi funkciója mellett, tisztító, szennyeződés-mentesítő hatása is van. A kenőanyag megválasztását érdemes mindig szakértői javaslatok alapján megejteni, vagy pedig a már korábban bevált terméket megvenni, mert egyáltalán nem mindegy, hogy mihez milyen adalékot, keveréket alkalmazunk.